Végre megkezdődhet a két éve leégett encs-fügödi iskola felújítása, 382 milliót adnak rá

Megosztás

Még 2021 szeptemberében égett le a borsodi iskola, de végre elkezdődhet az épület helyreállítása.

Mint arról annak idején mi is írtunk, 2021. szeptember 14-én virradóra ütött ki tűz az encs-fügödi általános iskolában. A leégett intézménynek a felújítása viszont az azóta eltelt csaknem két évben sem kezdődött el.

Két hónappal ezelőtt Hörcsik Richárd, a terület fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt késik a leégett fügödi iskola újjáépítése – erről itt írtunk.

A Telex a napokban ismét érdeklődött Gulyás Gergely miniszternél, hogy mi a helyzet a borsodi iskola felújításával. A minisztérium írásbeli válaszában arról írt, hogy „Gulyás miniszter úr ígéretének megfelelően a Szerencsi Tankerületi Központ kiírta a közbeszerzést, amely pénteken lezárult. A közbeszerzési törvényben előírt kötelező 10 napos szerződéskötési moratórium után a győztes ajánlattevővel a tankerületi központ haladéktalanul szerződést köt, és a fügödi iskola épületének helyreállítása megkezdődik”.

Most ugyancsak a Telex számolt be róla, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a kormányhatározat, amelynek értelmében az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola Fügödi Tagintézmény újjáépítésére „a Beruházási Ügynökség által vállalható kötelezettség összegét 382 055 817 forintban” határozzák meg.

Ezzel remélhetőleg rövidesen tényleg elkezdődhet a helyreállítás, hiszen mint arról írtunk, eddig a gyerekeknek konténerekben kellett tanulniuk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek